Varför är vi så BRA?

  • Impregnerat massivt virke
  • Produkter till låga priser
  • Gratis leverans*

Info om FATMOOSE-kategorierna

Allmänt

Eftersom vi är en ren online-verksamhet säljer vi faktiskt våra produkter enbart via Internet. I vår återförsäljarförteckning hittar du en lista över alla försäljningsplattformar där våra produkter finns tillgängliga utöver vår webbshop. Ett hemligt tips från oss till dig: Kolla regelbundet in våra kanaler på sociala medier: vi överraskar dig med coola (rabatt-)kampanjer med jämna mellanrum!

Miljön är viktig för oss och därför använder vi inte tryckta kataloger. I vår webbutik hittar du allt du behöver för att skapa en unik tillflyktsort för dina barn.

Ett showroom är ännu inte planerat. Men om du bor i närheten eller om du har vägarna förbi är du välkommen in till oss: Vi har ställt upp en handfull lekställningar i våra lokaler. Naturligtvis kan du också ta en titt på vår inspirationssida och få ett första intryck av våra lekställningar.

Våra lekställningar är alla endast lämpliga för privat bruk.

Eftersom rättspraxis kan skilja sig åt, inte bara internationellt utan också regionalt, rekommenderar vi att du tar reda på de nuvarande riktlinjerna på byggnadskontoret i din kommun/stad.

Återvinning

Se till att det återvinns på rätt sätt efter demontering. Var du kan återvinna tryckimpregnerat trä får du veta av din kommun.

Underhåll

Som med alla förbrukningsprodukter kan våra lekställningar visa tecken på användning. Vi rekommenderar därför att du regelbundet kontrollerar din lekutrustning vad gäller skruvar, brädor och tillbehör.
Ytterligare tips och information om underhåll finns i monteringsanvisningarna för din lekutrustning.

Lekställningar, lekstugor och tillbehör

Titta runt i vår webbutik, tillbehören som erbjuds där kan enkelt fästas på vilken lekställning som helst. De enskilda tilläggsmodulerna för tornen kan för närvarande inte (beställas) separat.

Definitivt ankare att fästa i betong i marken. Dessa är vädligt viktiga för att lekställningen eller gungan ska stå så stadigt som möjligt. Du kan ta reda på vilka ankare vi rekommenderar på respektive produktsida.

På FATMOOSE hittar du lekställningar och lekstugor med många olika plattformshöjder. Vad som är det perfekta tornet för dig baseras alltid på dina krav och önskemål: Är din trädgård ganska liten och har dina barn precis att klättra och gunga? Då kan det vara tillräckligt med en lekställning med en 90 cm eller 120 cm hög plattform och en kort rutschkana. Stora lekställningar med 150 cm eller 210 cm höga plattformar och tilläggsmoduler är perfekta för äldre barn och långsiktig lekglädje.

Den sista bilden i galleriet på produktsidan ger dig information om längd, höjd och bredd på din favoritprodukt.

Du kan fästa rattar, kikare etc. på vilken lekställning som helst, precis där du tycker att den passar bäst. Men rutschkanorna måste naturligtvis passa plattformen på lekställningen.

I grund och botten finns det inga regler vad gäller antal lekande barn. Det bör dock noteras att de enskilda plattformarna har en maximal bärkapacitet på 100 kg. De enskilda elementen som gungor, rutschkanor etc. kan bära max 50 kg.

I allmänhet kan du använda följande riktvärden som vägledning: Våra gung-/ tvärbalkar kan bära totalt 100 kg, våra vanliga barngungsitsar klarar 50 kg. Maximal belastning för de enskilda plattformarna är 100 kg.

Det är obligatoriskt att använda säkerhetsmattor på offentliga platser. Du kan ta reda på hur många du behöver och var de måste läggas ut på relevant produktsida och i PDF-dokumentet under produktinformationen. Det finns inga lagkrav vid privat användning av vår lekplatsutrustning. Men om din lekställning står på hårt underlag, t.ex. stenig mark, rekommenderar vi att du lägger fallskyddsmattor för säkerhets skull.

Gungställningar och sandlådor

I princip är detta naturligtvis möjligt. Förutsättningen är en stark gren utan mindre grenverk som kan vara farligt för dina barn när de gungar. Våra runda gungbeslag passar bäst för detta ändamål. Observera dock att montering på andra objekt sker på egen risk.

Som med våra lekställningar måste gungans stolpar fästas med ett ankare i betong. Du kan ta reda på vilka ankare vi rekommenderar på respektive produktsida.

Vi rekommenderar generellt att du placerar gungan på ett säkerhetsavstånd på två meter från andra stora föremål/hinder.

I allmänhet kan du använda följande riktvärden som vägledning: Våra gung-/ tvärbalkar kan bära totalt 100 kg, våra vanliga barngungsitsar klarar 50 kg.

Du kan inte köpa sand hos FATMOOSE. Du kan hitta högkvalitativ leksand för dina barn i vilken välsorterad byggaffärsom helst.

De små spalterna mellan brädorna eller mellan locket och lådan motverkar mögelbildning som orsakas av fuktuppbyggnad.

Vårt trä är tryckimpregnerat. Under denna process pressas ett impregneringsmedel in i träet under högt tryck. Denna process skyddar inte bara träet mot väderförändringar utan har också en förebyggande effekt mot organismer vars angrepp kan leda till att träet förstörs.
Du kan själv aktivt förebygga mögelbildning genom att packa upp träet så snart du tar emot det och förvara det på en torr plats tills det monteras (minst 2 dagar).